Всеукраїнський конкурс «Китайський міст»

З 24 до 26 травня у м.Київ проходив всеукраїнський конкурс «Китайський міст», організатором якого став Інститут Конфуція. Цей заклад має велику кількість своїх представництв в усьому світі. Не обійшли стороною і Україну.

Головна мета: познайомити як більше людей з історією та культурою Сходу. Завдання для учасників конкурсу: монолог на китайській мові про історію Китаю.

У цілому в змаганні приймали участь шість команд з таких міст як Київ, Одеса, Харків, Запоріжжя та ін. До делегації з нашого краю увійшли:

  • студентка 2 курсу ЗНУ — Крюк Аліна;
  • студент 4 курсу ЗНУ — Середа Володимир;
  • заступник ректора ЗНУ — Володимир Петрович Волков;
  • тренер-інструктор Запорізької федерації ушу, кандидат у Майстри спорту України з ушу — Животок Георгій.

Саме йому випала честь серед тренерів — викладачів ЗФУ захищати славу нашого регіону на цьому почесному закладі. Окрім самої розповіді, Георгій ще продемонстрував майстерність одного з найвідомішого стилю ушу у всьому світі — тайцзі цюань.

Завдяки зусиллям професора У Ши Хуна, викладача з китайської мови Б’є Ке, студентам -учасникам ЗНУ та самого Животка Георгія Запоріжжю вдалося зайняти третє місце у командному заліку. Не слід забувати, що наша команда була наймолодшою серед інших. Зважаючи на те, що ми вперше приймаємо участь у такому конкурсі, здобутий результат слід вважати гарним початком!