Вітаємо з Новим роком за східним календарем

Сьогодні, 11 лютого, о 21:00 за київським часом, світ буде святкувати Новий рік за східним календарем.

Новий рік в Китаї — головне торжество і відмінний привід зібратися всією родиною. Самі китайці називають його Святом Весни, а історія цього свята налічує більше 3000 років.

У китайців є власна легенда, пов’язана з цим святом. Так, за стародавнім міфом, на початку кожного нового року китайці змушені були ховатися від чудовиська на ім’я Нянь (в перекладі з китайського «рік»). Це страшне і ненажерливе чудовисько, яке жило в морській безодні і раз на рік, в переддень свята, виходило на сушу і з’їдала худобу і зібраний урожай, а заодно і мирне населення.

Щоб задобрити Няня, люди залишали йому їжу в якості жертви, а самі ховалися. Проте врешті-решт люди помітили, що Нянь боїться червоного кольору, вогню і гучних звуків. З тих пір на Новий рік в Китаї наклеюють червоні парні написи дуйлянь перед входом в будинок, розвішують такого ж кольору ліхтарі і запускають феєрверки.

Запорізька федерація ушу вітає всіх атлетів, їхні родини та друзів зі святом! Ми бажаємо нових перемог та досягнень в цьому році. Нехай ушу, як вид спорту, почне новий виток розвитку в Україні та з кожним днем нас стає все більше і більше.

新年快樂 [Xīnnián kuàilè]!

 

Джерело: unian.net