Чемпіонат Європи з ушу (м. Бургас, Болгарія)

З 11 до 15 травня у місті Бургас (Болгарія) пройшов чемпіонат Європи з ушу. У цих змаганнях взяли участь більше 500 спортсменів з 16 країн Європи.
Україну представяли 36 атлетів, серед яких були і четверо вихованців відділення “ушу” ДЮСШ №10:
• Тютюнник Олександр — Майстер спорту України міжнародного класу;
• Жарун Максим — Майстер спорту України;
• Сатін Данило — Кандидат у майстри спорту;
• Потуримець Данило — кандидат у Майстри спорту України.
Не дивлячись на зруйновану підготовку атлетів через війну росії в Україні, наша команда продемонструвала дуже високі результати. Як зізнаються самі атлети, це був шанс знову довести всім учасникам та глядачам з інших країн, що українці — талановиті, відчайдушні, потужні спортсмени. Які спроможні попри перешкоди йти до своє мити та досягати успіху.
Тому в кожному виступі української команди відчувалась особлива енергетика, не така як раніше. Більш насичена змістом. Завдання стало метою. Мета — мішенню. І збірна команда нашої країни влучила у самісеньку “десятку”.
Запорізькі ушуїсти внесли 9 нагород у скарбничку України. А саме:
• Тютюнник Олександр (тренер Храмова Н.О.) — 1 місце (традиційний комплекс з короткою зброєю) та 3 місце (комплекс без зброї);
• Жарун Максим (тренер Пестов В.А./Храмова Н.О.) — 1 місце (комплекс без зброї) та 1 місце (комплекс з короткою зброєю);
• Потуримець Данило (тренер Пестов В.А./Храмова Н.О.) — 1 місце (комплекс без зброї) та 1 місце (комплекс з довгою зброєю);
• Сатін Данило (тренер Пестов В.А./Храмова Н.О.) — 1 місце (традиційний комплекс без зброї) та 1 місце (комплекс з короткою зброєю).
А також у програмі “дуйлянь” (театралізований двобій) команда “Сатін Данило та Потуримець Данило” також виборола перше місце.
На церемонії нагородження прапор України з написом “Stop war” постійно майорив на плечах українських спортсменів, закликаючи допомогти нашій країні припинити вбивства, кровопролиття, порушення усіх норм права та несправедливість.
Вітаємо запорізьких ушуїстів та їхніх тренерів-викладачів з перемогами, які в котрий раз доводять свій професіоналізм та високий рівень підготовленності не дивлячись ні на що.
Віримо у ЗСУ, державу і наших спортсменів, які захищають честь та гідність країни на міжнародних змаганнях.