Чемпіонат світу з ушу серед юніорів 2022

З 3 до 11 грудня в м. Тангеранг (Індонезія) пройшов 8й чемпіонат світу з ушу серед юніорів.

У змаганнях приймали участь 700 атлетів з 62 країн, серед яких такі монстри в світі китайського бойового мистецтва як Китай, Макао, Малайзія, Індонезія, Гонконг, Японія, США та (нажаль для нашої країни) Іран.

Україну представляли 9 атлетів (6 — таолу, 3 — саньшоу), серед яких був і вихованець Запорізької федерації ушу та ДЮСШ №10 — Жарун Максим (тренери Храмова Н.О./ Мороз М.О.).

Умови підготовки нашої команди всім відомі — війна змінила все. І насправді сама можливість взяти участь у змаганнях такого рівня — це вже перемога для української команди. Звісно, бажання досягти перших місць були у кожного українського атлета. Боротьба була запеклою. Хоч на майданчиках здебільшого і домінували спортсмени азіатської зовнішності, наші атлети все ж таки змушували хвилюватися своїх суперників. Декілька разів українці впритул наближалися до п’єдесталу пошани: Марія Колісник та Крістіна Чуканова змогли посісти 4 місце у розділі “тайцзіцзянь” та “гуньшу” відповідно.

Натомість, саме Жарун Максим зміг отримати найвищу оцінку зі всіх українських спортсменів. У надскладному розділі “чанцюань” Максим отримав 9,1, що дозволило посісти 17 місце. Найвища оцінка в цій категорії належить Хао Чжангу з Китаю — 9,55.

Натомість найрезультативніший виступ для запорізького атлета став комплекс зі шаблею — даошу. Швидкі, потужні, естетично вишукані (якщо так можно висловитись) рухи “розхвилювали” суддівську бригаду. Достатньо довго оцінювали виступ нашого спортсмена. Як результат — 8 місце з оцінкою 8,936.

Також розділ “даошу” став найкращим для української команди, адже він дозволив потрапити в першу десятку Аліні Крисько та Володимиру Шинкаренко — обидва досягли 8 місця у рейтингу. Андрій Олійник посів 10 місце у комплексі з мечем. А також став девятим у комплексі зі списом. Марія Колісник також змогла стати восьмою у розділі “тайцзіцюань”. Володимир зміг задовольнитись восьмим місцем у комплексі з палкою — гуньшу.

Щодо поєдинків у розділі “саньда”, нажаль, українські спортсмени вибули з боротьби на перших колах.

Командні міста виглядають наступним чином:

1 місце — Іран (13 золотих нагород);

2 місце — Китай (10 золотих, 3 срібні нагороди);

3 місце — Індонезія (10 золотих, 2 срібні нагороди).

Не дивлячись ні на що, команда України показали якісний рівень. Віримо, що після нашої перемоги наша команда неодмінно отримає і достатні умови для тренувань, і відсутність відволікаючих факторів, безпеку життя та здоров’я.

Вітаємо нашу команду, тренерів і керівників федерації з гідними виступами!

Виступи учасників змагань можна подивитись на нашому Youtube каналі

Підписуйтесь, щоб не проґавити нові відео!