Семінар з ушу (саньда)

У суботу, 25 березня, на базі СК «Оріон» ДЮСШ№10 пройшов семінар з ушу (саньшоу). В ньому взяли учать як і тренери-викладачі, так і вихованці нашої федерації.

Програма семінару розподілилася на два основні напрямки:

  1. Технічні питання
  2. Суддівство

Саме першому пункту було приділено більшу частину семінару – складання та подання заявок на змагання, зважування та жеребкування, робота головного секретаря та судді. Під час обговорення питань всі учасники семінару на практиці демонстрували отриманні знання. Також для більш якісної підготовки слухачів застосовувались методи непередбачуваних обставин, які змушували в рамках правил змагань вирішувати такі питання.

Під час обговорення питань з суддівства розглядали не тільки стандартні, найбільш розповсюдженні технічні елементи і їхнє оцінювання, а й дуже рідкісні випадки. Випадки, від яких залежить вірне обґрунтоване, справедливе оцінювання поєдинку.

Як зазначив Володимир Марченко – голова технічного комітету ЗФУ розділу саньда (саньшоу) – слухачі були активними, самі проектували різноманітні обставини та події, що можуть виникнуть під час спортивних заходів з контактного розділу ушу. Що тільки більше надихає на продовження роботи у такому форматі.

Запорізька федерація ушу висловлює слова подяки організаційному комітету семінару та особисто Володимиру Марченко за якісну підготовку та проведення семінару. Адміністрації спортивного клубу «Оріон» ДЮСШ№10 в особі – Вячеслава Запорожця – за теплу, привітну та спортивну атмосферу та за допомогу у організації заходу.

Ми не зупиняємось, а продовжуємо розвиватися. Там, де є якісні тренери та судді, там завжди буде спорт та високі досягнення!