Ушу було включено до Молодіжних Олімпійських Ігор

Сьогодні (8 січня) Міжнародний Олімпійський Комітет оголосив, що ушу буде включено як додатковий вид спорту до молодіжних Олімпійських Ігор «Дакар 2022». Це надзвичайна віха розвитку ушу, і позитивний результат — результат наполегливої ​​праці, багаторічних зусиль та значного глобального розвитку Міжнародної федерації ушу  (IWUF) та його 155 членів за останні 30 років.
Після серйозного розгляду Виконавчим комітетом МОКу ушу було включено до молодіжних Олімпійських ігор Дакар 2022 року з кількох ключових причин. Ушу — це спорт, який дуже подобається та популяризується молоддю. Міжнародна федерація ушу дотримується принципів, бачення та місії Міжнародного Олімпійського Комітету, які сприяють молодіжним спортсменам, які навчаються олімпійським цінностям, вивчають інші культури, розвивають навички стати справжніми послами свого спорту та вдосконалюють їхні методи та результати роботи.
Міжнародна федерація ушу вважає, що включення ушу в програму Молодіжних Олімпійських Ігор пропонує величезне заохочення для всіх спортсменів, тренерів та чиновників сьогодні у спорті. Ця віха значно заохотить більше молодих людей вивчати ушу та приєднуватися до спорту, тренуючись як до елітного рівня, так і для задоволення та здоров’я. IWUF продовжує наголошувати, що ушу допомагає молоді створити міцне тіло, розум і дух, водночас сприяючи дружбі та взаєморозумінню серед різних культур та націй.

З погляду на майбутнє, успішне включення ушу в програму Молодіжних Олімпійських Ігор нагадує Міжнародній федерації ушу, що нам потрібно послідовно розвиватися, щоб підтримувати наш спорт пристосованим до потреб своїх зацікавлених сторін, продовжуючи вдосконалювати правила та правила та дотримуючись девізу МОК: «Швидше, вище, сильніше». Федерація буде прагнути розвивати більше федерацій ушу в усьому світі, особливо в недоохоплених регіонах, і активізувати спосіб життя ушу, який пропонує спортсменам переваги спорту для здоров’я та щастя.

Міжнародна федерація ушу висловлює щиру і глибоку подяку всім своїм членам та партнерам, які підтримували роботу Федерації протягом останніх 30 років, допомагаючи розвивати спорт ушу до сучасного високого рівня.

Джерело: Міжнародна федерація ушу http://www.iwuf.org/