Чемпіонат України з ушу (таолу) серед дорослих, юніорів та юнаків 2023

З 31 березня по 2 квітня у м. Бровари (Київська обл.) пройшли національні змагання з ушу. СК «Світлотехнік» — головна база з підготовки збірної команди України з китайського бойового мистецтва – прийняв більше 100 атлетів з майже 10 областей нашої країни.

Команду Запорізької федерації ушу представляли 19 вихованців, які на протязі місяця проходили навчально-тренувальні збори у СК «Мотор Січ». Рівень підготовленості суттєво підвищився і запорізькі спортсмени продемонстрували вражаючі результати. До скарбнички команди потрапило 15 золотих, 9 срібних та 7 бронзових нагород.

Брати Потуримець Данило (тренер Пестов В.А.) та Євген (Куліш Т.Є.) піднімалися на першу сходинку п’єдесталу пошани 2 та 3 рази відповідно. Колдовська Софія (тренер Наконечний В.В.) також тричі ставала кращою у своїй категорії. Шмигля Дар’я (тренер Храмова Н.О.\Мороз М.О.) отримала два золота. Також найвищу нагороду змогли отримати Ткачов Артем та Зеленько Маргарита вихованці тренера Данченко М.В. Повернулися додому з золотом і Деркач Єва (тренер Сидоренко Д.С.), і Діденко Уляна (тренер Куліш Т.Є.). Майстер спорту України – Животок Георгій (тренер Мороз М.О.) – також поклав до скрабнички найвищу нагороду змагань.

Срібні та бронзові нагороди здобули:

  • Марданов Олександр (тренер Животок Г.Г.);
  • Передерій Ігор (тренер Животок Г.Г.);
  • Федорянич Андрій (тренер Животок Г.Г.);
  • Керімова Каріна (тренер Животок Г.Г.);
  • Жарик Мирослава (тренер Пестов В.А.).

Змагання – це шлях кожного атлета, який має свої підйоми та спуски. В цей раз Гук Марія, Бабанська Анна, Черняк Анастасія, Найденко Ірина не змогли піднятися на п’єдестал пошани, але їхня завзятість та жага до перемоги продемонструмали справжній козацький запальний характер.

Вітаємо тренерський склад з гідним результатами! Висловлюємо подяку оргкомітету змагань за високий рівень проведення чемпіонату. Запорізький спорт не зупиняється і продовжує крокувати до вищих спортивних ідеалів.

Наприкінці тижня атлети контактного розділу ушу – саньда – приймуть участь у чемпіонаті України, який відбудеться у Хмельницькому.