Чемпіонат України з ушу (саньда/саньшоу) серед дорослих, юніорів та юнаків 2023

Наприкінці минулого тижня розпочався чемпіонат країни з контактного розділу ушу (саньда/саньшоу) у м. Хмельницький. З 7 до 11 квітня 12 регіонів вирішували, хто з них кращий з найкращих. У програмі чемпіонату відбулися поєдинки у трьох розділах:

  • саньда (повний контакт);
  • циньда (лайт версія);
  • туйшоу (дослівно «штовхаючі руки»).

Честь та славу Запоріжжя захищали п’ять атлетів:

  • Логвіненко Дмитро (тренер Запорожець В.Г.) 18+;
  • Раєнко Тимофій (тренер Марченко В.А.) 18+;
  • Карнаух Дмитро (тренер Запорожець В.Г.) 16-17 років;
  • Цимбал Андрій (тренер Марченко В.А.) 16-17 років;
  • Ткаченко Микита (тренер Марченко В.А.) 14-15 років.

Кожен з атлетів приймав участь у двох дисциплінах. Велику конкуренцію і гарну підготовку продемонстрували вихованці Вінницької школи ушу. Рівень бійців задавав високу мотиваційну планку, що звісно тільки підігрівало спортивний азарт та запал у серцях атлетів та глядачів.

Війна змінила життя кожного українця та кожного спортсмена. Ткаченко Микита – перспективний боєць та кожний бій закінчувався перемогою на його сторону ще півтора роки тому. Але відсутність практики нажаль все ж таки зіграло свою роль – дві бронзові нагороди.

Раєнко Тимофій був змушений битися у більш важчій категорії, через відсутність суперників у своїй ваговій категорії. Він зміг посісти 2 місце у розділі «саньда». В циньда – найвища сходинка п’єдесталу.

Логвіненко Дмитро та Карнаух Дмитро знову підтвердили свій статус. Впевнено провівши поєдинки, судді віддали перемогу запорізьким ушуїстам. Кожен повернувся з двома золотими медалями.

Цимбал Андрій у жорсткому розділі «саньда» став найкращим. Проте кількість зауважень у більш легкій версії – «ціньда» — були не на користь вихованця ЗФУ. Як результат – срібло.

Загалом команда Запорізької області здобула 6 золотих, 2 срібних та 2 бронзових нагород.

Вітаємо тренерів та атлетів з гарними якісними результатами! Не зважаючи на війну, професіонали своєї справи продовжують виховувати молодь, спрямовувати їх до перемог та до вищої сходинки спортивного вдосконалення!

Попереду чемпіонат Запорізької області наприкінці квітня, де усі учасники зможуть насолодитися усім різноманіттям китайського бойового мистецтва: виступами у розділі «таолу» та поєдинками у розділі «саньда». Підготовка продовжується!