Фінал Кубку України 2023 та V літня Гімназіада. Підсумки.

Одеса, Чорне море, Аркадія, величезний морський порт, людяна і у той же час затишна Дерибасівська. Що може надихати більше? Тільки люди об’єднанні спільною любов’ю до обраного виду спорту.

З 26 до 29 травня у чарівній Одесі відбувся Фінал Кубку України та Гімназіада з ушу. Програма цих змагань увібрала в себе всю різноманітність китайського бойового мистецтва: відбувалися поєдинки у контактному розділі ушу – «саньда» (саньшоу) – та виступи атлетів у спортивних та традиційних комплексах – «таолу».

Команда Запорізької області, у складі 48 спортсменів та тренерів, вирушила на всеукраїнські турніри, щоб захистити честь та славу вільного та нескореного рідного міста. Важка та складна підготовка до цих змагань водночас і заспокоювала, і змушувала нервувати.

Перші перемоги у розділі «таолу» здобув Потуримець Євген (тренер Куліш Т.Є.). Він першим піднявся на першу сходинку п’єдесталу пошани. Його успіх підхопили і інші запорізькі атлети. Діденко Ул’яна (тренер Куліш Т.Є.), Ткачов Артем (тренер Мороз М.О/Храмова Н.О.), Потуримець Данило (тренер Пестов В.А./Храмова Н.О.), Шмигля Дар’я (тренер Сидоренко Д.С.), Валюхов Даниїл (тренер Мороз М.О/Храмова Н.О.), а трохи згодом Жарик Мирослава (тренер Пестов В.А.), Деркач Єва (тренер Сидоренко Д.С.) та Животок Георгій (тренер Мороз М.О/Храмова Н.О.) піднімалися на найвищу сходинку п’єдестала пошани не один раз.

Бійці розділу «саньда», а їх було 7 спортсменів, вдало провели свої поєдинки. Логвиненко Дмитро (тренер Запорожець В.Г.), Раєнко Тимофій (тренер Марченко В.А.), Цимбал Андрій (тренер Марченко В.А.), Чередниченко Денис (тренер Марченко В.А.), Веретюк Іванна (тренер Марченко В.А.) здобули золоті нагороди. Дмитро вніс у скарбничку команди ще одне золото у розділі «туйшоу».

У цілому Запорізька область здобула 15 золотих, 11 срібних та 11 бронзових нагород у розділі «таолу». У розділі «саньда» запорізькі ушуїсти змогли вибороти 6 золотих та 3 срібні нагороди. Наша команда посіла три третіх місця у командних заліках.

Вітаємо тренерський склад з результатами, дякуємо за професіоналізм та самовіддачу! Висловлюємо подяку оргкомітету змагань за високий рівень проведення вчасного та такого необхідного турніру. І звісно щиро дякуємо воїнам ЗСУ, які несуть службу та ціною своїх життів, боронять Україну та нас з Вами!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА НАЦІЇ!